Prateći program

Izložbe

Nenad Gajić

Nenad Gajić

Rođen 24. januara 1982. godine u Pančevu. 2006. godine je diplomirao na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu na odseku grafički dizajn. Nakon fakulteta radi godinu dana kao ilustrator za izdavačku kuću Evro Đunti. Od 2007. godine započinje karijeru u oblasti specijalnih efektata i filmske maske. Radi na mnogobrojnim domaćim filmovima, tv serijama i za pozorišta. Uporedo počinje da se interesuje za stop motion lutka animaciju. 2010. godine dobija sredstva na konkursu Filmskog Centra Srbije za kratki stop motion animirani film. Već 2011. godine kreće da radi na još jednom kratkom animiranom filmu. 2013. godine na Prolećnoj izložbi izlaže rad „Probuđen“ inspirisan stop motion lutka animacijom i dobija nagradu za proširene medije. Krajem 2013. godine dobija posao na projektu „Tvoje Lice Zvuči Poznato“ kao glavni masker. Na tom projektu bio je angažovan sve četiri sezone izradivši oko 250 filmskih maski. Uporedo je radio na filmu Emira Kusturice „Na Mlečnom Putu“ kao vajar za potrebe scenografije. 2015. izlaže rad „Veliki Čovek“ na grupnoj izložbi Niš Art Fondacije. Na Prolećnoj izložbi 2018. godine izlaže veoma zapažen rad, pokretnu skulpturu „Dugi San“.

Paolo Gentilini svetlosna instalacija „Limunar“

Paolo

Rođen 9. 1.1990. godine u Rovinju. Italijanskog porekla, od malena se bavio crtanjem, fotografijom i videom, te se na taj način počinje izražavati i isticati na različitim umetničkim takmičenjima širom zemlje, a i šire. Nakon završene gimnazije u Italiji, započinje studiranje u Pragu na „Prague Film School“, odseku za režiju i produkciju. Po završetku školovanja snima svoj prvi science-fiction dugometražni film čiji ga završetak u postprodukciji uvodi u svet 3D animacije i specijalnih filmskih efekata. Vođen time, u Zagrebu na „Visokom učilištvu Algebra“ upisuje smer 3D animacije i dizajna. U Londonu se upisuje na „Escape Studios“, smer pod nazivom „Composing for VFX“, nakon čega završava jednu od najprestižnijih radionica u domenu filmske produkcije na „New York Film Academy“ u Los Anđelesu. Trenutno radi kao freelancer na domaćim i internacionalnim projektima i počinje produkciju sopstvenih projekata u Hrvatskoj. Kao samostalni reditelj sarađuje sa Tonijem Cetinjski, mladom pevačicom Tiani, a u koproduciji sa „Darst Productions“ sarađuje sa ostalim izvođačima hrvatske scene.

Dušan Miljuš svetlosna instalacija „Big bang“

Slika Dušam Miljuš

Umetnik je rođen 10.1.1966. u Beogradu. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u eogradu, u klasi profesora Mileta Grozdanića. Do sada je izlagao na samostalnoj izložbi „Grafike u boji“ u Narodnom muzeju Požarevac, kao i na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Više o radovima umetnika možete saznati preko njegove /miljus.dusan” target=”_blank” rel=”noopener”>facebook stranice

 

Milena Bakmaz i Tamara Cvetić Černe svetlosna instacija „Artinlight“
Milena Bakmaz je rođena 1983. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo, u klasi profesora Mrđana Bajića. Dobitnica je dve nagrade za skulpturu i rad u materijalu. Izlagala je na mnogim grupnim i samostalnim izložbama i učestvovala u projektima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Njen rad je uglavnom baziram na temama percepcije, komunikacije, identiteta i pripadnosti. Pored skulpture uključuje i druge medije, instalaciju, fotografiju, audio i video zapis i digitalnu štampu.
Tamara Cvetić Černe, rođena u Beogradu 1981. godine, diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na vajarskom odseku u klasi profesora Nikole Vukosavljevića. Dobitnica je nekoliko nagrada. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama kod nas i u inostranstvu. U poslednje vreme ove dve umetnice se bave dizajnom i proizvodnjom unikatne i ambijentalne rasvete od čelika a inspiraciju pronalaze u motivima grada pa time njihove skulptoralne lampe nose urban karakter.

Više o umetnicama i njihovim radovima možete saznati na: facebook.com/ambijentalnelampe


Danijela Radojković

Diplomirani filolog anglistike. Fotografijom se bavi 5 godina. Počela je sa koncertnom fotografijom u Nocturne Magazine-u (sada se zove Hardwired). Sarađuje sa nekoliko firmi kao honorarni fotograf i radi portrete, fashion evente i koncerte. Učestvovala na nekoliko izložbi.

Više o Danijelim radovima pogledajte na www.flickr.com/photos/photosbydaniela/

Performans

Ineks cirkus teatar je orgаnizаcijа koja se bavi unapređenjem i razvojem savremenog cirkusa. Izučavanjem i izvođenjem cirkuskih veština kao što su akrobatika, vazdušne akrobacije, žongliranje, manipulacija objektima, klovn, ekvilibristika i njihovim spajanjem sa savremenim plesom, glumom i savremenim teatrom. Produkcijom predstava i performansa savremenog cirkusa, cirkusko-lutkarskih predstava za decu i ulične umetnosti. Produkcijom vizuelnog identiteta svojih izvedbi scenografije, rekvizite i kostima. Afirmacijom umetnosti u javnim, post-industrijskim i drugim netradicionalnim prostorima. Edukacijom dece i mladih i podizanjem ekološke svesti kao i svesti o fizičkom i mentalnom zdravlju dece.

Organizaciju čine umetnici iz polja cirkuskih, likovnih, dramskih i muzičkih umetnosti.


Više o Ineks cirkus teataru možete saznati na njihovoj facebook stranici