Otvoren konkurs za slanje filmova na 15. Festival srpskog filma fantastike

Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisalo je konkurs za slanje filmova na 15. Festival srpskog filma fantastike. U obzir će, kao i ranijih godina, biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2021. godine, a filmski program festivala pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja. Kao i ranijih godina, u okviru festivala održaće se ‘’šetnja zombija’’, i to će joj biti osmo izdanje.

Zvanična nagrada festivala je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Organizatori festivala poručuju da filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za “Koskara”.

Pored toga, organizatori ističu da inostrani celovečernji filmovi  neće moći da se takmiče za nagradu “Koskar”, ali će biti prikazani u off programu Festivala srpskog filma fantastike, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu ‘’Koskar”. Prema njihovim rečima, cilj ove odluke jeste podsticanje domaće produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 10. 9. 2021. godine.

Prijavnice možete preuzeti OVDE

Slati filmove uputem wetransfera na mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com

Kontakt osobe:

Jovan Ristić +381 61 1354 140
Miroslav Lakobrija +381 64 2420 880