OTVOREN KONKURS ZA SLANJE FILMOVA NA 14.FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisuje konkurs za slanje filmova na 14. Festival srpskog filma fantastike. U obzir će, kao i ranijih godina, biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2020. godine, a filmski program festivala pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja. Kao i ranijih godina, uvod u festival biće ‘’šetnja zombija’’, i to će joj biti sedmo izdanje.

Zvanična nagrada festivala je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu, u sledećim kategorijama:

  1. Najbolji film
  2. Najbolja režija
  3. Najbolji scenario
  4. Najbolji vizuelni efekti
  5. Najbolji film iz regiona (ex-yu)
  6. Najbolji strani film
  7. Specijalni doprinos filmskoj umetnosti

Filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastična… pustite mašti na volju). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za “Koskara”.

Posebna napomena – Inostrani celovečernji filmovi  neće moći da se takmiče za nagradu “Koskar”, ali će biti prikazani u off programu Festivala srpskog filma fantastike, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu ‘’Koskar”. Cilj ove odluke jeste podsticanje domaće produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 1. 9. 2020. godine.

Prijavnice možete preuzeti  OVDE

Slati filmove u obliku transfera na mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com

Kontakt osobe:

Jovan Ristić +381 61 1354 140
Miroslav Lakobrija +381 64 2420 880