Otvoren konkurs za slanje filmova na 13. Festival srpskog filma fantastike

Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisuje konkurs za slanje filmova na 13. Festival srpskog filma fantastike. U obzir će, kao i ranijih godina, biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2019. godine, a filmski program festivala pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja. Kao i ranijih godina, uvod u festival biće ‘’šetnja zombija’’, i to će joj biti šesto izdanje.

Zvanična nagrada festivala je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu, u sledećim kategorijama:

1) Najbolji igrani film po oceni stručnog žirija
2) Najbolji igrani film po izboru publike
3) Igrani film sa najboljim scenarijem.
4) Igrani film sa najboljim vizuelnim efektima
5) Nagrada za najbolji film iz regiona, a da nije iz Srbije
6) Nagrada za najbolji strani film (ostvarenja iz celog sveta)
7) Nagrada za doprinos fantastici

Filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastična… pustite mašti na volju). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za “Koskara”.

Posebna napomena – Inostrani celovečernji filmovi  neće moći da se takmiče za nagradu “Koskar”, ali će biti prikazani u off programu Festivala srpskog filma fantastike, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu ‘’Koskar”. Cilj ove odluke jeste podsticanje domaće produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 20. 8. 2019. godine.

Prijavnice možete preuzeti OVDE

Slati filmove u obliku transfera na mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com

Kontakt osobe:

Jovan Ristić +381 61 1354 140
Miroslav Lakobrija +381 64 2420 880