Održana radionica filmske šminke i maske

U Akademiji Purity poteklog vikenda održana je radionica posvećena savladavanju naprednih tehnika filmske šminke kao što su maska, karakterna šminka, izrada masnica, ogrebotina i rana. Polaznici su imali priliku da uče od profesionalnog tima majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije, Svetlane Gutić i Meline Drouvi.

Tokom dvodnevne radionice učesnici su učili da vajaju, izrađuju kalupe, izlivaju u lateksu i kreiraju raznolike rane koje su zatim aplicirali na kožu. Među prijavljenima su bile devojke koje se bave šminkom, kao i bliskim oblastima kao što su vajarstvo, cosplay, reprodukcija povreda za Crveni krst. Najmlađa polaznica ima 13 godina.

Priliku da predstave svoj rad imaće već u subotu, 13. oktobra u okviru Zombi šetnje koja se organizuje povodom početka 12. Festivala srpskog filma fantastike (25-28. oktobar, SKC).

Pripreme i šminkanje za peti po redu Zombie Walk će trajati od 12.00 do 16.00 u holu Kombank dvorane posle čega će se povorka filmskih zombija prošetati centralnim gradskim ulicama.