english

IZLAGAČI

 

Ljubica Dolašević

Ljubica Dolašević

Ljubica Dolašević se bavi izradom kostima, kao i unikatnih odevnih predmeta i modnih detalja. Sve je počelo prvo kao hobi, tokom studiranja, a nakon osvojenih nagrada na Cosplay takmičenjima, odlučila je da joj to postane i profesija.

Glavni je kostimograf Tolkinfesta u realizaciji udruženja „Valinor“, čiji je i podpredsednik, a za sobom ima brojne revije na Japanizmu, Fashon week-u, ili u samostalnoj režiji. Predstavljala je Srbiju 2013. godine na evropskom takmičenju za najbolji kostim u Londonu, nakon čega je bila specijalni gost ili sudija na brojnim sličnim događajima u regionu.

 

Arpad Slančik

Arpad Slančik

Rođen 1974. u Esenu u Nemačkoj, a odrastao u Subotici. Završio je višu školu za mašinsko inženjerstvo, što mu je dosta pomoglo u kreiranju. Izlaže od 2008, a sa svojim upečatljivim vajarskim postavkama, kao što su „Noah’s Arch“, „Light Up the Dark“, „Indigo Family“, učestvovao je na više od deset izložbi širom Srbije.

Skulptura je u stilu socrealizma. Predstavlja nemoć čoveka, patnju i bol, i njegovu potragu za spasenjem.

 

Aleksandar Zec

Aleksandar Zec

Čuvar i arhivar alternativnog kulturnog nasleđa.

Izložba pod nazivom “Zombie Walk by Zec”. Ova izložba će predstavljati retrospektivu “zombie šetnje” iz ranijih godina, viđene objektivom našeg renomiranog fotografa Aleksandra Zeca.

 

Nemanja Magic

Mađioničar i umetnik, završio srednju umetničku školu "Tehnoart" u Beogradu, smer za izradu i dizajn nakita.

Diplomirao je 2012 godine vajarstvo na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Nemanja će zabavljati posetioce na otvaranju 10. FSFF-a.

 

Milenko Vlajčić

Instruktor plesa plesne grupe UV Dance i dizajner kostima izložiće svoje remek delo, kostim „Marsovca” tačnije replike kostima iz filma The Martian sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi. Kostim je proglašen najboljom replikom na svetu od strane američkog Foxa i specijalno pohvaljen na zvaničnom sajtu filma The Martian.

 

Vojislav Vukadin

Za one koji vole spoj novih tehnologija i fantastike, biće priređena interesantna izložba „3D Art Vojislava Vukadina”. Posetioci ove postavke će imati prilike da vide rezultate novih dostignuća u svetu 3D modelovanja, za ovu priliku prilagođene žanru i senzibilitetu festivala.FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed