english

Sprem'te se za feštu!

Deseto, slavljeničko izdanje Festivala srpskog filma fantastike kreće 24. i traje do 27. novembra. Mesto održavanja: Studentski kulturni centar i Muzej jugoslovenske kinoteke.

Gosti: italijanski režiser Lamberto Bava (poznat po velikim bioskopskim hitovima Demoni 1, Demoni 2, ali i kao sin velikana italijanskog filma, režisera Marija Bave), majstor filmske maske Serđo Stivaleti (dugogodišnji saradnik Darija Arđenta, Lamberta Bave i Mikelea Soavija) i turski režiser Hasan Karacadag.

Na FSFF, u svim kategorijama biće prikazano 53 filma. Za nagradu Koskar nadmetaće se ukupno 24 filmova, i to 8 iz Srbije, 7 iz bivše Jugoslavije (Hrvatska i Makedonija) i 9 iz ostatka sveta (Francuska, Španija, Danska, Poljska, Kolumbija, Brazil, SAD), a dobitnike će odlučiti žiri u sastavu Nikola Đuričko (Srbija), Predrag Ličina (Hrvatska) i Hasan Karacadag (Turska).

Za nagradu Piramida, a na zadatu temu "urbane legende", nadmetaće se 5 filmova (iz Srbije i Hrvatske). Van konkurencije biće prikazano 16 filmova, i to iz Srbije, Hrvatske, Španije, Turske, SAD, Švajcarske, Francuske, Estonije i sa Filipina).

U čast Lamberta Bave biće prikazani njegovi filmovi "Demoni" (1985), "Demoni 2" (1986) i "Jeza/Macabre" (1980), kao i filmovi Marija Bave "Bič i telo/La frusta e il corpo/The Whip and the Body" (1963), "Dijabolik" (1967), "Besni psi/Canni arrabiatti/Rabid Dogs/Kidnapped" (1974) i "Šok/Shock" (1977).

U čast Hasana Karcadaga biće prikazan njegov film "Dabbe 6" (2015).

Lamberto Bava imaće svoj masterklas, na kojem će publika moći da mu postavlja pitanja.

Festival će imati i tribinski program, na teme "Domaći film fantastike danas", "Urbane legende - fantastični narativi kao filmski potencijal" i "They're Coming to Get You, Barbra - o nekim aspektima zombi epidemije".

Tu su i izložbe - kostimi Ljubice Dolašević, skulpture Arpada Slancika, fotografije Aleksandra Zeca i 3D arta Vojislava Vukadina.

Zombie Walk 2017

Drop

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Ministarstvo kulture i informisanja
Dom omladine Beograda

Fox

Ben Nye

Posetite Transilvaniju u Noći veštica sa Jungle Travel-om

Orgy