english

Reč direktora Festivala

Miroslav Lakobrija

U Studentskom kulturnom centru i Jugoslovenskoj kinoteci se od 24. do 27. novembra 2015. održava jubilarni 10. Festival srpskog filma fantastike. Ponosni smo na naših prethodnih deset godina truda, rada, entuzijazma i zalaganja, na ono što smo postigli, ali i onome što ćemo tek postići, jer se ovaj festival svakim novim izdanjem sve više širi, raste i razvija.

Ove godine posetioci će imati prilike da pogledaju više od 50 domaćih, regionalnih i stranih filmskih ostvarenja, vide sjajne radove više nagrađivanih umetnika, prisustvuju zanimljivim tribinama i uživaju u spektaklu otvaranja i zatvaranja festivala.

Filmovi će se takmičiti za dve nagrade – Koskar i Piramidu. Koskar je zvanična nagrada i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj), regionalnoj i međunarodnoj selekciji. Piramida je nagrada za filmove na zadatu temu, a ona je ove godine - Urbane legende.

Festival će ove godine biti otvoren od strane proslavljenog italijanskog filmskog stvaraoca i reditelja kultnog filma Demoni i Demoni 2 Lamberta Bave, a društvo će mu praviti majstor za specijalne efekte i reditelj Sergio Stivaletti, kao i najbolji turski reditelj horor filmova Hasan Karacadag.

Dobro nam došli i uživajte !!!

Zombie Walk 2017

Drop

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Ministarstvo kulture i informisanja
Dom omladine Beograda

Fox

Ben Nye

Posetite Transilvaniju u Noći veštica sa Jungle Travel-om

Orgy